LEASING

De fiets is vandaag het meest ideale vervoersmiddel om je te verplaatsen

Samen werken we aan het milieu van morgen
Vergeet de ellenlange files en parkingproblemen
Vermijd stress en start je dag met een frisse geest
Ga voor een gezonde levensstijl met voldoende dagelijkse beweging

Een bedrijfsfiets heeft tal van voordelen, zowel voor de werknemer als voor de werkgever.

Voordelen Werknemer

 30 à 40% voordeel ten op zichte van een privéaankoop 
 Fietsvergoeding tot €0,24/km
 Zorgeloos leasepakket 
 Gezonde Levensstijl

Flexibele verloning

Als werknemer kan je ervoor kiezen om een stuk van je bruto-/mobiliteitsbudget te besteden aan de bedrijfsfiets. Doordat de bedrijfsfiets fiscaal interessant is en je daarnaast kan genieten van de voordelige bruto-netto verhouding, kan je via je werkgever aan voordelige condities een fiets leasen voor woon-werkverkeer. In ruil voor een stuk van je bruto budget, kan je dus je droomfiets laten samenstellen. Deze bedrijfsfiets mag ook gebruikt worden voor privédoeleinden.

Voordelig afkopen

Na de leaseperiode kan je de leasefiets overnemen aan de laagst mogelijke restwaarde, deze staat gecommuniceerd op je leaseofferte en is dus altijd op voorhand gekend. Op deze manier kan je vooraf berekenen wat het voordeel zal zijn en ga je zien dat dit schommelt tussen 30 tot 40% ten opzichte van een privéaankoop. 

Fietsvergoeding

Een ander fiscaal voordeel bestaat uit de fietsvergoeding die je werkgever kan uitkeren. De fietsvergoeding is volledig vrijgesteld van belastingen tot €0,24/km en kan dus zeker en vaste en mooie bonus zijn als je regelmatig fietst naar je werk. De bedrijfsfiets is daarbij cumuleerbaar met de bedrijfswagen of andere vormen van verplaatsingsvergoedingen. 

Omniumverzekering

Schade, diefstal, pechverhelping en een onderhoudsplan voor jouw fiets samengesteld.

Om je besparing als werknemer te simuleren heeft BikeForm een handige rekentool uitgewerkt. Bereken het hier zelf!

 

Voordelen werkgever

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 Kostenneutraal
 Ontzorging 
 Binding werknemers

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als werkgever kan je werknemers de mogelijkheid geven om een bedrijfsfiets te leasen onder de vorm van een extra legaal voordeel. Door het aanbieden van de bedrijfsfiets stimuleer je werknemers om zo veel mogelijk met de fiets naar het werk te komen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze fitter en gezonder worden, maar dat je als bedrijf ook een groen imago creëert. We werken op deze manier samen aan het milieu van morgen.

Kostenneutraal

Bovendien kan het aanbieden van leasefietsen geheel kostenneutraal gebeuren. Indien men dit kadert in woon-werkverkeer, zijn de kosten 100% aftrekbaar in een operationele leasing. In samenhang met het aanbieden van een extra voordeel (flexibele verloning) en een verrekening met het brutoloon, kan het bedrijf de kosten volledig recupereren. 

Ontzorging

De leasemaatschappij biedt ook hulp in administratie en bijstand zodat niemand in het bedrijf tijdens het project bezig moet zijn met fietsleasing. Je kan hen bereiken op verschillende telefoonnummers/mailadressen en ze doen hun uiterste best om alle vragen zo snel en goed mogelijk te beantwoorden. Ook voor de werknemers staan ze altijd paraat om hen te ondersteunen en te woord te staan in dit proces.

Binding werknemers

Door het aanbieden van de voordelige bedrijfsfiets, kan je werknemers binden aan je bedrijf. Je geeft hen de mogelijkheid een hippe fiets te leasen aan interessante condities voor een bepaalde periode (36 of 48 maanden). Daarnaast krijg je er extra gelukkige en gezonde medewerkers bij. 

Om uw besparing als werkgever te simuleren heeft BikeForm een handige rekentool uitgewerkt. Bereken het hier zelf!

Nu de populariteit van de bedrijfsfiets snel toeneemt, zijn ook de mogelijkheden om een bedrijfsfiets aan te bieden uitgebreid. Naast het aankopen kan een bedrijfsfiets ook in een leasingformule gehuurd worden. Hiervoor werken we samen met onze partners B2Bike en Team Cyclis.