Fietsleasing

Wil jij ontspannen aan je werkdag beginnen?
Lease een fiets met bijhorende accessoires voor woon – werk verkeer.
Bovendien mag je de fiets ook gebruiken in je vrije tijd.
 
Stel zelf je favoriete fiets samen incl fietsaccessoires, wij adviseren je graag en zorgen voor de service na verkoop. Onze leasepartners zorgen voor de administratieve verwerking en een zorgeloos fietsleaseplan.

Voordelen voor de
werknemer

Meer tijd om te genieten

Naar het werk fietsen betekent tijd winnen. In stedelijke omgeving is de fiets vaak sneller dan de auto, en je weet op voorhand hoe lang je onderweg zal zijn. Bewegen is leuk, en geeft je een goed gevoel. Meer tijd om te genieten dus.

Gezondheid door naar het werk te trappen

Fietsen is goed voor de gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat regelmatig fietsen de levensverwachting bevordert en het aantal ziektedagen verlaagt. Je wordt er ook aantoonbaar slanker van. Door af toe naar het werk te fietsen is sport niet langer een noodzaak om fit te blijven.

Flexibel verlonen

Als werknemer kan je kiezen om een deel van je brutoloon of mobiliteitsbudget te spenderen aan een bedrijfsfiets. Dit betekent dat je bruto centen inlevert om de fiets te betalen, wat 30 tot 40% voordeel oplevert ten opzichte van een persoonlijke aankoop. Als je werkgever je een bedrijfsfiets geeft, dan is dat geen belastbaar voordeel, zelfs niet als je die fiets daarnaast voor privédoeleinden gebruikt. Dit alles blijft gelden wanneer je al een bedrijfswagen zou hebben.

Fietsvergoeding

De werkgever mag je tot 0,24€ per km fietspremie geven, vrij van belastingen. Dat telt snel door. Als je veel naar het werk fietst, kan je dus een mooie bonus bij elkaar rijden.

Comfort en zekerheid

Een bedrijfsfiets wordt goed onderhouden. Daardoor bolt hij lekker licht, is hij betrouwbaar en veilig. Alles is goed geregeld, zoals we dat ook van bedrijfswagens gewend zijn. In het ideale geval kan je kiezen voor een type dat helemaal past bij jouw gebruiksprofiel; een gewone fiets voor korte pendelafstanden, een elektrische fiets voor wie verder van het werk woont, en een vouwfiets voor wie verschillende vervoersmodi combineert. Doorgaans is een bedrijfsfiets “all risk” verzekerd en gedekt door een 24u/7d bijstand. Zo ben je steeds gerust onderweg.

Voordelen voor de
werkgever

Productiviteit

Wie met de fiets naar het werk komt is vaker op tijd, arriveert bovendien lekker fit en met een fris hoofd. Regelmatige fietsers zijn gezonder en vertonen een lager absenteïsme, zo bleek uit een onderzoek van TNO. In het populair wetenschappelijk programma ‘Ook getest op mensen’ werd aanschouwelijk bewezen dat het concentratievermogen toeneemt na een beetje sporten.

Gezondheid door naar het werk te trappen

Fietsen is goed voor de gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat regelmatig fietsen de levensverwachting bevordert en het aantal ziektedagen verlaagt. Je wordt er ook aantoonbaar slanker van. Door af toe naar het werk te fietsen is sport niet langer een noodzaak om fit te blijven.

Bereikbaarheid van uw bedrijf, kost van parkeerruimte

De bereikbaarheid van uw bedrijf verbetert als er meer werknemers af en toe de auto inruilen voor een fiets. Elke werknemer die fietst zorgt mee voor minder files op weg naar uw bedrijf en meer vrije parkeerplaatsen op uw terrein. Een gewone parkeerplaats kost ca 18.000€. Als u de volgende uitbreiding met een fietsplan een uitbreiding kan vermijden, dan heeft u een enorme besparing gerealiseerd.

Imago van uw bedrijf

Fietsende werknemers zijn goed voor het imago van uw bedrijf. Zo vormen een tastbaar symbool van uw aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De verlaagde parkeer- en verkeersdruk in de omgeving van uw bedrijf is een onmiddellijk voordeel.

Retentie en aanwerving, uw unieke voordeel

U wil de beste medewerkers aantrekken, en zorgen dat uw uitstekende medewerkers trouw blijven aan uw bedrijf. Voor geen enkel ander extra voordeel voor de werknemers is de verhouding brutokost/nettovoordeel zo gunstig als voor de bedrijfsfiets, en voorlopig kan u zich met een bedrijfsfietsenplan nog écht onderscheiden. Daardoor is een bedrijfsfiets hét ideale middel om  uw concurrenten een stap voor te blijven op vlak van personeelsbeleid.

Fiscaal gunstig

igenlijk zijn er zo al voldoende goede redenen om bedrijfsfietsen het overwegen waard te maken. De fiscus doet er nog een schepje bovenop: Bedrijfsfietsen en alles wat erbij hoort zijn 100% fiscaal aftrekbaar. Ze mogen gecumuleerd worden met fietsvergoeding en met een firmawagen. Voor het personeelslid is de bedrijfsfiets geen belastbaar voordeel. Op het woon-werk verkeer dat met de bedrijfsfiets wordt afgelegd zijn geen sociale bijdragen verschuldigd.

Positieve winstbijdrage

De kosten van een fietsplan worden doorgaans meer dan gecompenseerd door de voordelen.

Wij maken de brug! Wij zijn gesloten op dinsdag 30 april.